BARANCA SERA VOM TERBORGERHOF

02-05-1992 – 16-07-2006 †

Sèra is onze eerste Weimaraner
Sèra is onze eerste Weimaraner. Op het moment dat wij besloten om een Weimaraner aan te schaffen kwamen wij via de pupinformatie van de vereniging in 1992 in het Limburgse Munster-Geleen terecht. Wij waren een van de gelukkigen die in aanmerking kwamen voor een teefje. Sèra komt uit een nest van 6 puppen, waarvan vier reuen en twee teven.

Wij zijn iedere week, zeven weken lang in het weekend zo’n 160 kilometer heen en daarna weer teruggereden om de ons toegezegde pup te bewonderen……We hadden het er graag voor over.

Na overleg met de fokster werd besloten dat we met de hond een cursus JACHT zouden doen. Jacht??? Bestond dat ook dan?? Ik beloofde dat als de hond het leuk zou vinden en ikzelf ook, dat we hiermee door zouden gaan. Deze aanvang heeft tot een aanstekelijke ziekte geleid waarvoor ik u moet waarschuwen. Deze ziekte wordt het WEIMARANER VIRUS genoemd en is zeer besmettelijk.

Sèra en ik behaalden samen:

  • de Verbands-Jugend-Prüfung (VJP) Duitsland in 1994
  • de Oostenrijkse Vollgebrachsprüfung (VGP) in 2000 ook wel de “Meister prüfung”genoemd
  • het KNJV-B diploma

En door de vereniging Weimarse Staande Hond georganiseerde jachthondenproeven

  • de Appel- en Apportproef
  • de Zweet- en Sleepproef
  • de Aanlegproef verdedigingsdrang

Door de cursussen kwam ik in contact met diverse “praktijk” jagers, waar ik vele malen werd uitgenodigd om mee te gaan als drijver en “picker-up”. Sèra werd dan ook een echte jacht praktijkhond die zeer gewaardeerd werd. Zij is op 16 juli 2006 overleden en heeft de respectabele leeftijd van veertien jaar en twee maanden bereikt.