Kait Esrah van de Pauwenkamp

Op 08 maart 2017 werd Kait Esrah van de Pauwenkamp geboren.

Kait is een prima jachthond en nog een fijnere huishond, mensgericht en super aanhankelijk voor mensen die zij kent.

Ze heeft meerdere cursussen doorlopen en diploma’s behaald. In 2018 behaalde ze al drie officiële diploma’s, namelijk een kwalificatie veldwerkwedstrijd in het voorjaar een VJP te Duitsland én een SJP B-diploma.

Kait is niet echt een wedstrijd hond te noemen. Op de cursus verveeld zij zich al snel en als zij drie keer eenzelfde apport heeft gedaan zie je aan haar dat ze wat anders wil doen.

Nu wordt zij alleen voor de praktijkjacht ingezet. In de jacht kan ik mij geen fijnere hond wensen. Als het wild wordt geschoten dan moet het heel raar lopen als zij dit niet zou vinden en terug komt brengen. Het is de eerste hond die ik helemaal los kan voorjagen. Of dit nu op fazantenjacht, eendenjacht, ganzenjacht of op het haas is. Ze gaat in alle rust in een rietkraag zitten en als er wat geschoten wordt heeft ze meestal geen commando nodig en doet ze gewoon haar werk. Ze is een echte doorzetter.

Kait is inmiddels een mooie volwassen sportieve dame geworden die twee nestjes heeft gehad, wat haar niet is aan te zien. Het derde en tevens haar laatste nestje is aanstaande.