Blind-date Esrah van de Pauwenkamp

24-03-2003 – 13-01-2018 †

Blind-date Esrah van de Pauwenkamp

The story of Esrah
Jong, dynamisch, rebels, zeer aanhankelijk en prettig in de omgang, een aantal steekwoorden die deze dame typeerden. Ook schuwde zij dreiging van gevaar van mens en dier niet. Dit was Esrah in haar hoogtij dagen.

Esrah is feitelijk op een bijzondere manier bij ons gebleven. In eerste instantie waren wij van plan om pas weer een pup aan te houden als Isis de leeftijd van zeven jaar had bereikt. De reden hiervoor is, dat Isis bij die leeftijd nog zeker twee jaar mee kon op jacht en dit dan rustig af kon bouwen. Hierdoor hadden wij dan nog ruim twee jaar de tijd om de volgende pup op te leiden. Dit is iets anders gelopen dan gepland. Eigenlijk hadden we Esrah al aan een baasje toegewezen, maar door allerlei omstandigheden hebben wij, in overleg met de aspirant koper, Esrah niet verkocht.
Ik kwam er achter dat Monique, en ik stiekem toch ook wel, enorm van Esrah gecharmeerd waren. Uit alles bleek dat Monique en ik dit hondje wilde houden en dus deden we dat ook.
We hadden echter nog geen naam voor deze pup en de keuze zat voor ons vast aan een naam met een B. Bij de fokkerij is het te doen gebruikelijk dat de namen van de pup bij elke worp een opvolgende letter in het alfabet krijgt. De eerste worp begint met een A, de tweede worp dus beginnende met een B. Wij kregen een tip op, hoe toepasselijk voor de situatie, Blind-date. Waarbij wij de roepnaam Esrah, als ode aan onze overleden Sèra, erg mooi vonden. En zo bleef Blind-date Esrah bij ons!

Gevoelsmatig was Esrah een mix van Isis en Sèra qua karakter. Een super aanhankelijke hond met een enorm eigen, jeugdige, uitstraling en een sterke “will to please”. Dit alles had met haar neus te maken, de jachtpassie. Die neus die altijd op onderzoek was naar alles wat leeft en eetbaar is. Ongeduldig kon ze zijn, en supersnel.
Monique deed met haar de puppy cursus terwijl ik met haar de jachttrainingen en de praktijkjacht beoefende. De officiële jachthondenproeven gingen, gezien de jonge leeftijd, boven verwachting. In 2004 behaalde zij al een jachthondenproef in Oostenrijk, twee in Duitsland en één in Nederland! Hierna volgden nog vele diploma’s en certificaten van de vereniging de Weimarse staande hond en KNJV diploma’s.

Op 30 april 2005 behaalde Esrah haar eerste voorjaars-veldwerkkwalificatie in Steenbergen. Haar eerste veldwerkwedstrijd en meteen een kwalificatie, ik was een zeer tevreden mens. Naast de enorme werklust van deze dame zat ze ook exterieur technisch goed in elkaar. Ze werd met een ZG (zeer goed) beoordeelt door ras specialistische keurmeesters.
Esrah is ruim 14 jaar en 10 maanden oud geworden.